“Wat vind je van Rijswijk”

Dit archeologie-project voor de groepen 6 van de Rijswijkse basisscholen is ontworpen en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Kunstuitleen van de Bibliotheek aan de Vliet. De kinderen maken tijdens dit project kennis met de verschillende archeologische vindplaatsen en vondsten uit de Nieuwe Steentijd in Rijswijk.

In Rijswijk zijn de afgelopen jaren veel archeologische vondsten gedaan. Het meest bekend zijn waarschijnlijk de oude graven die bij het bouwen van de wijk Ypenburg ( tot 2002 behorend bij Rijswijk) gevonden zijn. Hier zijn vier skeletten gevonden.

Alle scholen in Rijswijk ontvingen een aantal jaren geleden van de gemeente Rijswijk het lespakket “Erfgoedspoor". Het lespakket bestaat uit een multomap met dvd en cd.

Voor deze lessen van het Erfgoedspoor zijn voor de Rijswijkse basisscholen geen kosten verbonden.

De les vindt plaats in de bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk

Elke school wordt uitgenodigd door de bibliotheek.

Dit archeologie-project bestaat uit 3 lessen: